Tere tulemast Banqupi kodulehele! Meie ja kolmandad osapooled kasutame meie kodulehel küpsiseid. Kasutame neid, et analüüsida veebilehe kasutamist, muuta see lihtsamini kasutatavaks ja pakkuda turundutegevuste kaudu sulle infot, mis vastab just sinu vajadustele. Meie küpsiste kohta saad rohkem lugeda ja oma eelistusi muuta, kui klõpsad "Valin ise küpsised". Vajutades nupule "Nõustun kõigi küpsistega", nõustud kõigi küpsiste kasutamisega nii, nagu need on kirjeldatud meie küpsistepoliitikas.
Nipid-trikid

E-arve saatmine ja vastuvõtt on päriselt ka lihtne

November 2, 2023
1
minuti lugemine

Kas e-arveldamine ikka on väikefirmale kättesaadav? Äkki on kallis? Või kulutab liiga palju aega? ... küsimused, mis Toompeal toimuvate arutelude taustal taas pead on tõstnud. Tegelikult ei ole muretsemiseks põhjust – kõige väiksemate ettevõtete jaoks on olemas päris tasuta paketid ja tegelikult toovad e-arved kaasa hoopis aja kokkuhoiu. Lihtsalt natuke harjumisaega on alustuseks vaja.

E-arvete saatmine

E-arvet ei saa tõepoolest saata nii, et teed Wordis arve ja saadad meiliga edasi, selleks on loodud spetsiaalsed keskkonnad. Näiteks Banqupis tuleb lihtsalt konto luua ja saadki teenust kasutada. Ei mingeid arenduskulusid ega vajadust IT tarkuste järele.

E-arve koostamine käib Banqupis täpselt sama moodi, nagu mis iganes muu arve koostamine, ja võtab aega ka täpselt sama kaua. Ainus erinevus on, et arve kanaliks tuleb valida e-arve. See on lihtsalt üks valikuvõimalustega kastike arve loomise vaates, ei midagi erilisemat ega keerulisemat. Kui sinu klient ei ole veel e-arvete vastuvõtja, siis tänu liidestusele Äriregistriga Banqup teab seda ja e-arve võimalust sulle ei paku.

Ajavõit tuleb aga sellest, et arvet saates ei pea sa enam tegelema e-kirjade kirjutamisega või näiteks arve väljatrüki ja postitamisega.

✅ E-arvete vastuvõtt

E-arvete vastuvõtt on nagu kirss tordil – siit tuleb sinu peamine aja kokkuhoid!

Kui arve saatja klõpsab nupul „Saada“, liigub e-arve tema programmist otse arve saaja programmi, näiteks Banqupi või raamatupidamistarkvarasse. Automaatselt, ilma et ükski inimene peaks vahepeal lillegi liigutama. Enam pole vaja saabunud arveid ei digiteerida ega käsitsi sisse toksida.

Ja kui muretsed, et kuidas kolleegid, kes arve õigsust peavad kinnitama, seda arvet siis näevad. Ka see on tegelikult lihtne – kui võtad e-arveid vastu Banqupis, siis seal näevad arveid kõik, kellele oled ligipääsu andnud. Või siis saad ühendada Banqupi oma raamatupidaja raamatupidamisprogrammiga. E-arvet saad Banqupis vaadata nagu tavalist arvet, samuti saab seda vajadusel PDF-kujul edasi saata.

Suuremad ettevõtted, kel keerukamad protsessid ja rohkem arve kinnitajaid kasutavad enamasti nii-ehk-nii mõnd ostuarvete menetlemise tarkvara, kus arve kinnitajad näevad e-arvet nagu mis iganes muul kujul saabunud arvet.

Tekkis küsimusi või vajad abi e-arveldusega alustamisel?

Võta julgelt meiega ühendust, aitame nõu ja jõuga: teenindus@banqup.ee

Loe ka:

E-arvete ABC ehk mis loom on e-arve ja milleks ta hea on

Banqupis saad e-arveid ka vastu võtta. Vaata kuidas!

Said artiklitest inspiratsiooni?
Loo Banqupi konto ja muuda elu lihtsamaks!

Proovi tasuta

Said artiklitest inspiratsiooni?
Loo Banqupi konto ja muuda elu lihtsamaks!

Proovi tasuta