Tere tulemast Banqupi kodulehele! Meie ja kolmandad osapooled kasutame meie kodulehel küpsiseid. Kasutame neid, et analüüsida veebilehe kasutamist, muuta see lihtsamini kasutatavaks ja pakkuda turundutegevuste kaudu sulle infot, mis vastab just sinu vajadustele. Meie küpsiste kohta saad rohkem lugeda ja oma eelistusi muuta, kui klõpsad "Valin ise küpsised". Vajutades nupule "Nõustun kõigi küpsistega", nõustud kõigi küpsiste kasutamisega nii, nagu need on kirjeldatud meie küpsistepoliitikas.
Digitaliseerimine

E-arvete ABC ehk mis loom on e-arve ja milleks ta hea on

August 28, 2023
2
minuti lugemine

Levinud on eksiarvamus, et kui arve saata elektroonselt, siis ongi tegu e-arvega. PDF-arve ega mis iganes muul kujul meili teel saadetud arve ei ole e-arve. Saates PDF-arveid on ainult saatmisviis elektroonne, ent sarnaselt paberarvele peab arve saaja selle oma süsteemi sisestama käsitsi.

Mis on e-arve?

Erinevalt PDF arvest liigub e-arve otse ühest süsteemist teise ja seda koos kogu vajaliku infoga. Sina ei pea saatma kliendile e-kirju ja arve saaja ei pea oma süsteemi arveinfot käsitsi sisestama. Tänu sellele säästate mõlemad aega ja paraneb andmete kvaliteet.

Milleks sulle e-arve?

Juba aastaid saab avaliku sektori asutustele saata vaid e-arveid, ent järjest populaarsemad on e-arved ka eraettevõtetes. Riik hoiab selliselt kokku maksumaksja raha, ent e-arvetele ülemineku põhjustena tuuakse välja ka:

- Aja võit – vähendab nii ettevõtjate kui raamatupidajate manuaalset tööd

- Vähem inimlikke vigu tänu automaatsele lahendusele

- Rahaline võit – e-arvetele üleminek vähendab arvete saatmise ja saamisega seotud kulusid kordades

- Arved ei lähe kaduma ega takerdu töötajate postkastidesse

- E-arve saatmine on turvaline, sest andmed edastatakse krüpteeritud kujul ning neist jääb ka elektroonne jälg

- Arvete liikumise teekond on lühem ja arved tasutakse kiiremini

- Loodussäästlikum lahendus

Milline e-arve välja näeb?

Arve saaja näeb arvet nii, nagu oleks saadetud tavaline arve, ent lisaks jõuab see arveldusprogrammi või internetipanka andmefaili kujul, mis on masintöödeldav. Selle faili hingeelust ei pea sa miskit teadma ega selle failiga midagi tegema – arve jõuab automaatselt arveldusprogrammi ja info liigub seal ise just sinna kuhu vaja. Ei mingit manuaalset andmesisestamist enam.

Kuidas saad e-arveid saatma hakata?

See on lihtne! Koosta lihtsalt Banqupis arve ja vali arve saatmise kanaliks „e-arve“. Kui sinu klient, kellele soovid arve saata, ei ole registreeritud e-arve vastuvõtjaks, siis Banqup sulle e-arve saatmise võimalust ei paku. Sel juhul saad arve saata tema meiliaadressile, Banqupi keskkonda, mujale Euroopasse saates Peppolisse või väljatrükitud kujul posti teel.

Kuidas saad hakata e-arveid vastu võtma?

Kui e-arveid saata saab igaüks, siis e-arvete vastuvõtjaks peab end Äriregistris registreerima. Ka siin pole miskit keerulist! Samm-sammult juhised leiad meie blogiartiklist „Banqupis saad e-arveid ka vastu võtta. Vaata kuidas!“

Alusta juba täna!

E-arved pole enam tulevik, e-arvete ajastu on juba käes. Nii Eestis kui maailmas. Lisaks riigiasutustele nõuavad täna e-arveid juba ka mitmed eraettevõtted, lihtsalt nende töötlemine on nii palju odavam võrreldes PDF- või paberarvetega. Miks siis mitte teha see samm juba nüüd ära ja minna üle e-arvetele. Seda enam, et see tähendab sinu ettevõttele võitu nii ajas kui rahas. Alustuseks loo Banqupis konto ja ongi kõik arveldusvõimalused sinu päralt, e-arved sealhulgas.

Said artiklitest inspiratsiooni?
Loo Banqupi konto ja muuda elu lihtsamaks!

Proovi tasuta

Said artiklitest inspiratsiooni?
Loo Banqupi konto ja muuda elu lihtsamaks!

Proovi tasuta